Friday, 6 January 2012

Back To School !

Setelah menjalani hari-2 cuti yg membosankan , akhirnye balik ke sekolah yg tercinta ! (tercinta lah sgt) hm, mule-2 rase malas nak masuk skolah .. tapi mlm tu tetibe rase excited pulakk ! HAHA .

First day…
Memang semua mcm jakun tak pernah tgk org . :P jumpe dlm Dewan Konsert berpeluk-2an bagai .. (mcm 3 tahun x jumpe kann?)  yeah . now we’re in the SENIOR YEARS ! oh yeahh !!!! tapi kena start all over again . lupekan history pmr dulu . next target ,.. SPM ~ [another 3 double-scary-alphabet ! ]

first day, cikgu kaunseling, pn. Nurulhuda bagi taklimat, bla bla bla n all that . after recess orientasi lagi . kali ni kena isi borang  Inventori Minat Kerjaya . ape yg sesuai dgn kite future nanti .. hm.

The best part .. semua lekat kertas kosong dkt blakang . then, jalan-2 lah satu dewan. Lpastu  main tulis-2 kerjaya ape yg sesuai dgn muke kwn kite . LOL XD macam-2 ! haha . aku dpt nurse, fashion designer, model? -.-, teacher, nurse, mathematician, akauntan, model terkenal, guru besar ! haha . adoiyy,.. macam-2 ! yg tak tahan nye, UMI semua tulis Ustazah Pilihan kat dia ! wakaka XD aku tulis kt dia, ‘’ARTIS BERKONTROVERSI’’ hehe, gurau-2 je laa :D no hard feelings babe :)

Ok, that was the first day, yg x best nye, mak aku ambik pukul 4 ! kenyataannye aku balik pkul 2 ok ! ><


2nd day …
Hmm, sebelum rehat cikgu semua briefing pasal subject-2 .. kenape lah convent ade dua pilihan je ? SC n VT ! oaarrrgghh ~ but for sure ak pilih sc .. hopefully boleh bwk laa :D
Lepas rehat pulak, pn. Mariam, PK HEM ( yg akn transfer DB next week T^T ) bgi taklimat skit pasal system baru ! SISTEM MERIT DEMERIT ! wow . SUKAAA SANGAT ! :/ mmg bertambah la kerja prefect selepas ni ! adoiyy -.-

Its ok, its ok .. lepas sesi brsame pengetua yg taklimat pasal ‘TIME MANAGEMENT’ , trus pergi meeting pengawas pulak . 1 hour 30 minutes . wow . sakit buntut woo duduk lama-2 ! ==” hmm .. tak lain x bukan system merit demerit tu laa . prefect sume kne perfect ! yg paling penting ….. tak boleh kutuk-2 cikgu or skolah dlm fb ! or else potong markah . bgi prefect pulak, potong markah + LUCUT JAWATAN ! goshh -.- cepat-2 laa aku pindah, buat salah sikit kne potong markah . hehew . tapi yg best, melawan atau mengancam pengawas kena potong markah juge ! SUKA SUKAA XD haha . weh, hampa tak boleh buli aku k ! padan muke . huhu . *takde laa :P

Ok tu je, lepas prefect meeting terus pegi tusyen dgn baju skolah . dangg ! segan kowt .. herr . tu je laa . penat giloo hari kedua ! ><



3rd day ..
PEMBAHAGIAN KELAS . first umum name diyana, dayah, cikpah, n emyra . untung la diorang satu kelas ! dgn budak-2 lain yg HAPPENING pulak tuh ! 4sc4 . hm . --. Lepas tu pulak name dinie hanum diumumkan kelas 4sc1 . kelas pandai :) next, name aku diumumkan , hm, bagi 4sc2 ! tapi nasib ade UMI !!! fuhh ~ ade la geng tapi class tu bunyi cricket jea -.- semua senyap ! tak gempak mcm 3k2 dulu dah ! hmm :(

aku memang dari form1 lah class kedua . nasib-2 . 1rk2, 2rk2, 3k2 n 4sc2 . Alhamdulillah laa ~ tapi hopefully tahun ni gempak la jugak mcm tahun-2 sebelumnye . guru kelas Pn. LIM ^^

hm, masuk kelas, mesyuarat agung. aku prefect so malas la nak ambik jawatan ape-2 dah . tetibe dapat KETUA KECERIAAN . untunglaa ~ umi pulak gi ckp .. ‘cikgu, aimi aimi ! dye ceria ! HAHAHA ‘ >< [ceria la sgt umi oii!] LOL . tambah beban aku lah ! dah la pengawas pun ade tugas baru , MERIT DEMERIT ape kejadah tu ! erh -.- anwy, aku pindah nanti so, aku akan cube sedaya upaya utk memberikan yg terbaik untuk CONVENT ! haha . (poyo :P) ok that’s all :D

No comments:

Post a Comment